fbpx

Preprosti trik za znaten prihranek časa pri urejanju Instagram #objav

Vsi, ki upravljate Instagram račun ali celo več računov, veste, da je dodajanje ključnikov (#heštegov ali #lojtric) poglavitnega pomena pri večanju dosega vaših foto ali video objav. Še posebej je to pomebno za tiste, ki ciljate na uporabnike v tujini.

V aplikaciji Instagram lahko objave opremimo z največ tridesetimi ključniki. Po naših izkušnjah in analizah sodeč, je priporočljivo uporabiti med 9 in 10 ključnikov na posamezno objavo, da dosežemo najvišjo stopnjo vpletanja pri izbrani ciljni skupini.

Ker je pri vsaki objavi zelo zamudno, ključnike znova in znova vnašati, si večina instagramerjev pomaga s kopiranjem le teh, shranjenih v beležki iOS oziroma Android naprave. Ostali uporabljajo pomožne aplikacije, ki pa še vedno temeljijo na principu kopiraj-prilepi. Zadeva postane nekoliko še bolj zapletena, ko želite oblikovati različne skupine ključnikov, relevantnih ciljni skupini.

Na primer: ponudnik turističnih potovanj enkrat nagovarja

  • ljubitelje sonca in plaž (#beach #beachlover #beachlife),
  • v drugem primeru pa ljubitelje gora in pohodništva (#mountains #mountaintraveler #winterhiking).

V kolikor upravljate več Instagram računov, lahko vaš seznam hitro zraste na 100 in več ključnikov, ki jih morate najprej v svoji beležki poiskati, označiti, kopirati, preklopiti nazaj na Instagram in jih v prilepiti v komentar.

Si predstavljate kako zamudno in nepregledno je lahko to? 

Kako se za vedno znebiti načina kopiraj-prilepi?

Rešitev se skriva v aktivaciji bližnjic na vaši tipkovnici. Bližnjice so ključne besede, ki jih operacijski sistem naše naprave prepozna med tipkanjem in samodejno ponudi zamenjavo.

Kako to naredimo?

Uporabniki iOS naprav

Izberite opcijo Settings -> General -> Keyboard ->Text Replacement.

Prikaže se seznam že pripravljenih bližnjic. 

S klikom na + se odpre obrazec v katerem določimo besedilo izbrane bližnjice.

V polje Phrase vnesete seznam ključnikov, v polje Shortcut pa vpišete ime bližnjice. Če upravljate več Instagram računov, priporočamo, da prvi del imena bližnjice uporabite za oznako stranke ali Instagram računa (npr. m = Mobiuu), nato sledi ločilo (npr. pika) za boljšo preglednost in v nadaljevanju poimenovanje skupine ključnikov (npr. social). 

Uporabniki Android naprav

Izberite opcijo Nastavitve  -> Jezik in vnos -> Osebni slovar (Settings -> Language & Input -> Personal Dictionary).

Prikaže se seznam že pripravljenih bližnjic. S klikom na + se odpre obrazec v katerem določimo besedilo izbrane bližnjice. 

Urejanje bližnjic poteka na isti način kot pri uporabnikih iOS naprav. Preverite zgoraj.

NAMIG: Na nekaterih napravah, na primer Samsung, izbira osebnega slovarja ni aktivna. V tem primeru morate najprej namestiti aplikcijo Google Keyboard (Gboard), ki je na voljo v Google Play trgovini. Nato privzeto tipkovnico Samsung, zamenjajte s tipkovnico Gboard, da se vam prikaže izbira Osebni slovar.Imena bližnjic seveda lahko oblikujete po svoje. Pomebno je, da jih določite tako, da si jih boste lažje zapomnili.  

Ko ste v nastavitvah tipkovnice vaše mobilne naprave uredili vse potrebne nastavitve ključnikov, jih lahko zdaj na enostaven način prikličete. V besedilu zgolj vnesite ključno besedo in sistem vam bo samodejno ponudil zamenjavo.

Pritisnite preslednico in voilà, vaši ključniki so že dodani.

Kaj pa Facebook, Twitter in ostali?

Rešitev je možno uporabiti povsod, tudi na Facebooku ali Twitterju in vseh ostalih aplikacijah, kjer je v uporabi tipkovnica. Le paziti morate na znakovne omejitve posamezne aplikacije.Se vam zdi rešitev koristna? Sporočite nam svoje mnenje v komentar in delite to objavo.

Veselo hešteganje!

 

 

Recommended Posts

Vpišite iskalni niz in pritisnite Enter